Foto: TANJUG / JAROSLAV PAP

Na osnovu izveštaja Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u prethodna tri dana se beleži povećanje broja obolelih od infekcije kovid 19. Prema navodima Instituta, na teritoriji pokrajine trenutno ima 67 novih slučajeva, od kojih se 45 leči u Kliničkom centru Vojvodine, a dva pacijenta su stavljena na respirator.

Prethodnih nedelja kroz tiho prokužavanje populacije dnevno je evidentiran jednocifren broj novozaraženih, da bi pre tri dana broj novootkrivenih slučajeva bio 13, dan kasnije 30, dok je u sredu broj pozitivnih na virus korona bio 24, saopšteno je iz Instituta, uz napomenu da je epidemiološka situacija u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini za sada i dalje pod kontrolom.

„Pozivamo građane Vojvodine da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene” apelovali su iz ove službe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare