U užičkoj bolnici 22 kovid pacijenta, dvoje kritično

Društvo 16. sep. 202010:33
Podeli:
hlorokin
Foto:EPA-EFE/Jose Jacome

U užičkoj bolnici hospitalizovana su 22 pacijenta obolela od koronavirusa, od kojih je dvoje priključeno na mehaničku ventilaciju i njihovo stanje je kritično, potvrdila je portparolka te ustanove dr Danijela Vasiljević.

Prema njenim rečima u kovid ustanovi u Krčagovu trenutno je smešteno dvadeset pacijenata. Kako kaže, kada se posmatraju brojke situacija sa koronavirusom je bolja, međutim, prema njenoj oceni u praksi to nije tako. Ona je izrazila zabrinutost zbog neodgovornog ponašanja većine pojedinaca koji se ne pridržavaju preporučenih mera zaštite.

„Ljudi ne nose maske, ne drže prostornu distancu, okupljaju se pa se bojim da ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije u Užicu koji je bio žarište infekcoje Zlatiborskog okruga. Od devetog do petnaestog septembra smo imali još četvoro novoinficiranih“, podsetila je dr Vasiljević.

Na pitanje kakva je situacija u obrazovnim ustanovama u gradu pored Đetinje doktorka kaže da ima sporadičnih pojava slučajeva gripa, ništa ozbiljno, ali smatra da će se prava slika imati za dve sedmice.

„Neophodno je da prođe još petnaestak dana kako bismo, nakon eventualnog perioda inkubacije, imali pravo stanje u školama“, zaključila je dr Vasiljević i istakla da je za taj deo zadužen užički Zavod za javno zdravlje.

Inače, od početka epidemije u Užicu je koronavirusom zaraženo 833 lica, a bitku sa ovom bolešću izgubilo je njih 64.

Komentari

Vaš komentar