Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Avion Er Srbije sa pola miliona doza vakcina protiv koronavirusa kineskog proizvođača Sinofarm, sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu. Avion sa vakcinama su dočekale predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo.

U Srbiju je ranije stiglo milion doza kineske vakcine protiv koronavirusa.

Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja meseca u Srbiju stići još 50.000 doza Sputnjik V vakcine, 88.000 doza Fajzerove vakcine i između 125.000 i 150.000 doza Astrazenekine vakcine.

Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Čen Bo je rekla da je zadivljena organizacijom vakcinacije u Srbiji.

Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

„Kineska vakcina je dala veliki doprinos tom poslu. Avion je doneo ne samo vakcine, nego i novogodišnje pozdrave iz Kine“ navele je Čen Bo i podsetila da je proslava kineske Nove godine za dva dana.

Branabić se zahvalila Narodnoj Republici Kini na podršci koju pružaju Srbiji i narodu Srbije u borbi protiv koronavirusa.

„Danas dočekujemo još jedan kontingent vakcina u Srbiji i to znači da u Srbiji imamo milion i 500.000 doza kineskih vakcina, što nam je pomoglo da budemo druga zemlja u Evropi po broju vakcinisanih, i sedma u svetu“ rekla je Brnabić i čestitala kineskom rukovodstvu kinesku Novu godinu, i dodala je da će Srbija i Vlada Srbije nastaviti da investiraju u, kako je rekla, čelično prijateljstvo Srbije i Kine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare