Grafika: www.digital-dreams.biz

Inženjer Petar Kočović bavi se matematičkom statistikom i proračunima već 20 godina. Svakoga dana koristeći već oprobane matematičke metode pokušava da napravi proračune o toku epidemije koronavirusom i broju zaražnih. Kako sada stoje stvari, naš sagovornik predviđa da bi zaravnjenje krive, a zatim i pad broja zaraženih trebalo da usledi oko 20. novembra.

Ipak, naš sagovornik nagoveštava da u ovom slučaju nije sve do matematike i do proračuna, već da nešto zavisi i od ponašanja ljudi.

Grafika: www.digital-dreams.biz

„I dalje beležimo rast, ali je taj rast usporen. Ako bude još nediscipline, to će još da se produži. Ne smem da dajem dugoročne, nego kratkoročne prognoze, jer Gausova raspodela i kriva pokazuje mentalitet i ponašanje naroda koji žive na određenoj teritoriji“, objašnjava Kočović.

Uzimao je u obzir i parametre iz ostalih evropskih zemalja. Tvrdi da je upravo Evropa trenutno stecište zaraze – 65 posto zaraženih na svetskom nivou stiže upravo sa našeg kontinenta.

Foto: Nova S

„Kada sam gledao statistiku po evropskim zemljama i našem okruženju, shvatio sam da mora da prođe između 20 i 30 dana pakla“, objašnjava tok pandemije i očekivanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare