Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U Kragujevcu su danas vakcinisana 482 građana, od kojih 360 zakazanih preko e-uprave kancelarije Vlade Srbije i 122 koji su se samoinicijativno javili, rekao je FoNetu direktor Doma zdravlja Vasa Antić.

On je istakao da se sutra očekuje znatno više vakcinisanja i najavio da će biti imunizovano oko 1.000 ljudi.

Antić je rekao da u Dom zdravlja još nije stigao spisak novinara koji će na predlog redakcija biti prioritetno vakcinisani. Novinari koje su redakcije odredile za prioritetno vakcinisanje se izjašnjavaju koju vakcinu žele da prime i verovatno će njihov spisak stići narednih dana, kao i spisak prosvetnih radnika, rekao je Antić.

Danas je u kragujevačkoj Sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević“ u Velikom parku otvoren punkt za masovnu imunizaciju koji radi od 9 do 15 časova. Imunizacija građana danas je vršena vakcinom kineskog proizvođača „Sinofarm“.

U Domu zdravlja se za ovu vakcinu izjasnilo osam zdravstvenih radnika, a u Institutu za javno zdravlje 11, i oni su danas primili vakcinu, rekao je Antić.

Narednih dana u toj hali će biti centralni punkt za vakcinaciju, a po potrebi, u zavisnosti od interesovanja građana, biće otvarani i ostali od ukupno 10 koliko ih je u Kragujevcu.

Drugi punkt za vakcinaciju u Kragujevcu nalazi se u zdravstvenoj stanici broj pet u naselju Erdoglija.

U saradnji sa Gradskom upravom otvoreni su i kol centri za prijavu građana za vakcinaciju, odakle će takođe biti pozivani već vakcinisani građani da se proveri njihovo zdravstveno stanje dan posle primljene vakcine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar