Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Prog dana nove školske godine, na nastavu u kragujevačkim osnovnim i srednjim školama nisu došla 23 učenika zbog zaraženosti virusom Covid 19, potvrđeno je našem portalu u Institutu za javno zdravlje u tom gradu.

Pozitivan kovid rezultat uoči samog početka nove školske godine, potvrđen je kod 23 maloletne osobe uzrasta od 7 do 18 godina i njima su izrečene mere kućnog karantina, te danas nisu otišli u školu. U kragujevačkom Institutu za javno zdravlje, za naš portal pojašnjavaju da će od danas intenzivno pratiti transmisiju virusa po školama.

Epidemiolog dr Predrag Delić kaže da će do kraja radne nedelje svakodnevno pratiti potencijalno prisustvo i kretanje virusa među školskom decom, a da će prve rezultate i eventualne procene o prelasku na druge modele nastave moći da imaju tek u petak 3. septembra, kada sagledaju epidemiološku situaciju po školama.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, u Kragujevcu je od 690 testiranih osoba u prethodna 24 sata, pozitivan rezultat potvrđen kod 166, što je 24 odsto od broja testiranih. Trenutno je u kućnoj izolaciji 1.307 građana koji su inficirani ili su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar