Foto: matej kastelic / Panthermedia / Profimedia

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa Kovid- 19 kod 132 korisnika i 32 zaposlena.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 475, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 181, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo Kovida -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domu za decu i omladinu „Duško Radović“ u Nišu, Centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, „Miljakovački vinogradi“ i „Nada“ u Beogradu, „Radost“ i „S. Nikola“ u Negotinu, „MeliorVita“ i „Gardoš“ u Zemunu i „Eskulap centar“ u Nišu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji takva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, podsećaju u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar