Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Opštinski štab za vanredne situacije Ćuprije doneo je večeras odluku da se svi zaposleni u Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ) u tom gradu testiraju na korona virus, a bolnica i Dom zdravlja kompletno dezinfikuju.

Sednicom je predsedavao komadant štaba i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

„Ova mera je direktna posledica sve jasnije indicije da je većina od devetoro zdravstvenih radnika Opšte bolnice koji su zaraženi koronavirusom zaražena van radnog mesta“, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu opštine.

Odlučeno je i da se ne tretiraju kao do sada samo medicinari koji su u neposrednom kontaktu sa zaraženim pacijentima, već da se sveobuhvatnim tretiranjem obezbedi puna funkcija ove tri zdravstvene ustanove.

Štab je preporučio ZZJZ da izvrši dezinfekciju kompletne Opšte bolnice i Doma zdravlja.

Članovi štaba pohvalili su zaposlene ovih ustanova, uz ocenu da su izuzetno odgovorni, požrtvovani i stručni, pravi heroji ovg teškog trenutka i da se zbog njih donosi ova odluka.

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić, danas je izjavio da je devetoro zdravstvenih radnika ove ustanove zaraženo virusom korona od kojih je četvoro lekara, a jedan lekar je preminuo od posledica zaraze. Tri lekara su na lečenju u beogradskim klinikama i dvoje medicinskih tehničara – sestara, a ostali su na kućnom lečenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram