Foto: Shutterstock

Kako se pronela vest da se vreme isporučivanja toplotne energije JKP “Beogradske elektrane”, ekipa portala Nova.rs kontaktirala je nadležne u preduzeću, koji su negirali bilo kakvu promenu i garantovali sigurnost građana u snabdevanju toplotnom energijom. Najavljuju i da počinju sa celodnevnim grejanjem.

Pišu: Dunja Marić i Dimitrije Petrović

Naime, pojedini zabrinuti korisnici prijavili su portalu Nova.rs skraćeno vreme snabdevanja toplotnom energijom. Umesto do 22 časa, grejanjem su, kako kažu, bili snabdeveni do 21.30.

Međutim, u zvaničnom saopštenju koje je JKP “Beogradske elektrane” dostavilo redakciji našeg portala, ovakvi navodi su demantovani.

“Beogradske elektrane garantuju propisanu temperaturu vazduha od 20 (+/- 1) stepeni Celzijusa u stanovima korisnika u toku grejnog dana od 6 do 22 sata”, navedeno je u saopštenju.

Takođe, navode da ukoliko potrošač sumnja ili nije zadovoljan kvalitetom grejanja u stambenom prostoru, potrebno je da reklamaciju prijave dispečerskom centru, pozivom na broj telefona 011/2093 011, kako bi ekipe izašle na teren u izmerile temperaturu vazduha u zagrevanim prostorijama u periodu grejnog dana.

Kako navode u saopštenju, svi toplotni izvori “Beogradskih elektrana” će od danas da proizvode i isporučuju toplotnu energiju potrošačima u celodnevnom režimu rada.

“Dvadesetčetvoročasovni režim rada proizvodnih I distributivnih postrojenja važiće sve dok vremenski uslovi definisani Pravilima o radu distributivnog sistema to budu zahtevali”, uveravaju Beograđane iz “Beogradskih elektrana”.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar