Foto:Shutterstock

Među 14 televizija koje su se prijavile za nacionalne frekvencije, pored uglavnom poznatih kanala jedna televizija je pravo iznenađenje -  a to je TV 2.

Kako saznaje portal Nova.rs, TV 2 je televizija čiji je vlasnik iz Mađarske.

Firma TV 2 RS Broadcasting d.o.o. registrovana je u Carice Milice u Beogradu. Delatnost kompanije je proizvodnja i emitovanje televizijskog programa.

Ova kompanija je osnovana 20. maja ove godine, a zakonski zastupnici su Pavel Stantčev iz Francuske i Špela Pirnat iz Slovenije.

Firma TV 2 RS Broadcasting je u vlasništvu mađarske TV 2 Media Group sa sedištem u Budimpešti. Osnovni kapital novoosnovane kompanije u Srbiji je 11,76 miliona dinara.

Inače, prijava ove televizije za većinu je pravo iznenađenje na ovom konkursu.

Prema važećim propisima, televizija koja se prijavljuje za nacionalnu frekvenciju mora biti registrovana u Srbiji kao pravno lice.

Za nacionalnu frekvanciju konkurisali su: Pink, Hepi, Vesti, BK, Una, Nova S, N1, Prva, B92, Kopernikus, TV2, TV K1, TV Tanjug i Kurir TV.

Regulatorno telo za elektronske medije REM
Regulatorno telo za elektronske medije REM Foto:Nova S

Trenutne dozvole za nacionalne frekvencije imaju komercijalne televizije Hepi, Pink, B92 i Prva i njima dozvole ističu u avgustu.

Ono što je važno istaći jeste da konkursom nije i predviđena peta nacionalna frekvencija iako je upražnjena pre 10-ak godina gašenjem TV Avala.

Trka za nacionalne frkevencije mora da bude poznata do 4. avgusta, kada ističu postojeće dozvole.

Bonus video: Mogu li peticije građana da utiču na to koja televizija zaslužuje nacionalnu frekvenciju?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare