Foto: Nova.rs

U poslednja 24 časa još tri osobe preminule su od posledica zaraze koronavirusom, dok je još 100 osoba zaraženo, saopšteno je na sajtu covid19.rs.

Trenutno se na respiratorima nalazi 68 osoba, dok je 1612 osoba hospitalizovano.

Ukupan broj smrtnih slučajeva je porastao na 677, a procenat smrtnosti je 2,27 odsto.

U poslednja 24 časa testirane su 7.352 osobe.

Danas neće biti konferencije Kriznog štaba za novinare, sledeća konferencija najavljena je za sutra u 15 časova.

***

Pošto je juče rekao da će đaci morati da nose troslojne (hirurške) maske („Đaci u školama treba obavezno da nose maske, i to ne jednoslojne platnene, već troslojne maske. To je vrlo važno i nije svejedno“), epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon danas je izjavio da đaci mogu da nose bilo koje maske  – i hirurške, platnene i druge maske.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je svakog dana sve manji broj novozaraženih i kovid pacijenata na bolničkom lečenju, kao i da je sada najvažnije da se takav trend zadrži što više kako se ne bi ugrozio polazak dece u školu.

Nakon katastrofalnog stanja tokom jula, novopazarska bolnica se priprema za izlazak iz kovid sistema. Kako je rekao Mirsad Đerlek, u novopazarskoj Opštoj bolnici trenutno je smešteno 12 kovid pacijenata, nijedan nije priključen na respirator i svi se nalaze van životne opasnosti.

Više od 30 doktora specijalista i radnika Opšte bolnice Novi Pazar potpisalo je prethodnih dana peticiju protiv direktora OB Novi Pazar dr Meha Mahmutovića – peticiju za njegovu smenu potpisala je skoro trećina specijalista Opšte bolnice Novi Pazar.

Pošto je Crna Gora otvorila granice za građane Srbije uz negativan PCR test, oformili su se kilometarski redovi ispred Instituta „Torlak“, gde građani čekaju na testiranje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare