Foto: N1

Testiranje na lični zahtev građana i dalje se obavlja, samo je neophodno unapred zakazati termin, izjavila je direktorka Insituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović.

Ona je za Tanjug navela da je zbog porasta broj zaraženih virusom korona povećano i interesovanje građana za testiranje na lični zahtev, te da se zbog toga može desiti da se čeka koji dan, ali da se ono aktivno sprovodi.

„Tokom jučerašnjeg dana testirano je oko 7.800 ljudi. Od toga 30 do 40 odsto svih testiranih lica su bila lica koja su testirana na lični zahhtev. Polovina je kao razlog navela putovanje u inostranstvo“, kaže Jovanovićeva za Tanjug.

Ona je pojasnila da se testiranje na lični zahtev obavlja u institutima i zavodima za javno zdravlje, ali i pojedinim domovima zdravlja.

„Važno je da se na testiranje na lični zahtev odlazi u ustanove gde nema pacijenata sa simptomima na kovid 19“, navela je Jovanovićeva i podsetila da PCR testiranje košta 6.000 dinara, a setrološko testiranje je 1.200 dinara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare