Ana Brnabić, Goran Vesić Foto: Vesna Lalić/Nova. rs

Odluka o novim merama u borbi protiv koronavirusa nije doneta ranije jer smo tražili kompromis, rekla je odgovarajući na pitanje Nova.rs premijerka Ana Brnabić.

„Odluka nije doneta ranije jer smo tražili da nađemo kompromis. Tri su ključna stuba: najvažniji je zdravstveni sektor, zaštita zdravlja građana; drugi je privreda, privreda mora da radi, da bi ljudi imali od čega da žive, da bi se punio budžet. Imamo vanrendne troškove, dnevne, za testove, za PCR, antigenske testove, bolnice, kiseonik, prekovremeni rad lekara, povećanje testiranja, zaštitnu opremu, i tako dalje. Ali i i podršku privredi, borba protiv korone je izuzetno skupa“, rekla je Brnabić.

Iako nije bilo sazivanja kriznog štaba, premijerka je rekla da su oni „radili i u subotu i nedelju“, ali i juče.

„Imali smo sastanke i sa predsednikom Republike Srbije da vidimo kako i on sagledava situaciju i kakav savet može da nam da – šta je pametno u odnosu na ovaj kontekst. Sinoć smo ministar finasija i ja imali sastanak sa predsednikom, da vidmo kako da nađemo dodatna sredstva za pomoć onima koji će najviše trpeti zbog mera koje smo danas doneli“, izjavila je premijerka.

Podsećamo, Krizni štab je jutros doneo odluku da od sutra u Srbiji sve bude zatvoreno kao što je bio slučaj prethodnih vikenda. Naime, zatvaranje će sada važiti i tokom radne nedelje, tačnije, od sutra, uključujući i naredni vikend. To znači da osim prehrambenih prodavnica, pumpi i apoteka gotovo ništa neće raditi.

ŠTA ĆE SVE BITI ZATVORENO OD SUTRA POGLEDAJTE OVDE.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar