Foto: Nova.rs

Krizni štab je jutros doneo odluku da od sutra u Srbiji sve bude zatvoreno kao što je bio slučaj prethodnih vikenda, saznaje portal Nova.rs.

Naime, zatvaranje će sada važiti i tokom radne nedelje, tačnije, od sutra, uključujući i naredni vikend.

Pročitajte još:

To znači da osim prehrambenih prodavnica, pumpi i apoteka gotovo ništa neće raditi.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona počela je jutros oko osam sati kako bi se razmotrila aktuelna epidemiološka situacija, ali i eventualno donele nove, rigoroznije mere, jer broj novozaraženih u Srbiji raste iz dana u dan.

Prethodna dva vikenda u Srbiji su radile samo prodavnice prehrambene robe, apoteke,benzinske pumpe, dok je sve ostalo bilo zatvoreno.

Od prošle nedelje kompletno na onlajn nastavu prešli su đaci srednjih škola, dok su im se od ove nedelje pridružili i stariji osnovci.

Međutim, očigledno da to nije bilo dovoljno jer broj novozaraženih je svakim danom iznad 4.500, ubrzano se povećava broj pacijenata na bolničkom lečenju, kapaciteti kovid bolnica u Beogradu su popunjeni, te je ponovo u kovid sistem jednim delom ušla i KBC Zvezdara.

Medicinski deo Kriznog štaba već duže traži da se mere pooštre i da se sve zatvori na dve nedelje ( osim prodavnica prehrambene robe , apoteka, benzinskih pumpi).

Premijerka Ana Brnabić juče je rekla da će mere biti pooštrene i da se traži dobar balans. Ona je u nedelju i ponedeljak imala konsultacije sa medicinskim delom Kriznog štaba.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)