Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Igor Žeželj, čijoj privatnoj firmi je Telekom Srbija dao 38 miliona evra, a koji je od tog novca kupio tabloid Kurir, pozvao je osnivača i člana Upravnog odbora Junajted grupe Dragana Šolaka da suoče mišljenja u emisiji Oko na RTS. Akademik Dušan Teodorović posavetovao je svog nekadašnjeg studenta da je "mnogo bolje da izađe na duel sa potpredsednicom Stranke slobode i pravde Marinikom Tepić", koja o malverzacijama Telekoma i Žeželja već nedeljama obaveštava javnost.

Akademik Teodorović je tu poruku Žeželju uputio preko Tvitera.

„Igoru Žeželju, svom nekadašnjem studentu i jednom od vođa studentskih demonstracija devedesetih. Sine Igore, vidim da pozivaš gospodina Šolaka na TV duel“, napisao je Teodorović i dodao:

„Poslušaj savet svog nekadašnjeg profesora, koga često blati tvoj ‘Kurir’. Mnogo ti je bolji TV duel sa Marinikom Tepić“, napisao je akademik.

Na Teodorovićev tvit reagovao je advokat i potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić.

„A najbolji sa tužiocem za organizovani kriminal“, napisao je Gajić.

Marinika Tepić je danima ispred sedišta Telekoma Srbije iznosila, kako je navela, „ključne dokaze laži i prevara SNS-uprave“ u kontekstu poslovanja tog javnog preduzeća.

Ona je nedavno objavila „fiktivni“ ugovor o saradnji Telekoma Srbije i kompanije Wireless Media u vlasništvu Žeželja, kojim se Telekom obavezuje da, bez učešća u vlasništvu, uloži 38 miliona evra u Žeželjevu firmu Mondo Inc. Ovim ugovorom Telekom Srbija praktično je poklonio portal Mondo.rs Žeželju, koji je bio u njihovom dugogodišnjem vlasništvu, i obavezao se da uloži pomenutih 38 miliona evra.

Sa druge strane, Wireless Media se ugovorom obavezao da uloži 28 miliona evra u sopstvenu kompaniju – Mondo Inc – te da kompaniji Mondo Inc. prenese know-how, odnosno „znanje“, ljudske, tehničke i logističke kapacitete i baze podataka. Sumnja se da je preostalih 10 miliona evra od Telekoma iskorišćeno da Žeželj u decembru 2018. kupi Kurir, odnosno, Adria media grupu.

Tepić je, između ostalog, zatražila da se osnuje komisija koja će istražiti transakcije Telekoma.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare