Potpredsednica SSP Marinika Tepić na konfereciji za štampu ispred sedišta "Telekoma Srbije" iznela je, kako je navela, "ključne dokaze laži i prevara SNS-uprave za partiju i bratiju", u kontekstu poslovanja pomenutog javnog preduzeća. Ona je govorila o "fiktivnom ugovoru" koji je "Telekom" sklopio sa firmom Igora Žeželja, a na osnovu kojeg je ovo javno preduzeće dalo 38 miliona evra u svrhu otkupa medijskog sadržaja.

Obraćanje Tepić možete pogledati na ovom linku. 

PROČITAJTE JOŠ...

Potpredsednica SSP počela je konferenciju pričom o sprezi Igora Žeželja i „Telekoma“ u kontekstu otkupa medijskih sadržaja.

„Postao je medijski tajkun i megamilioner, ali se zna i ko je u Telekomu sa njim ovo pakovao i dogovarao. Ukupno 38 miliona evra našeg novca za Igora Žeželja, to se navodi u ugovoru, kojim on i dalje razvija svoje poslove. Najskandaloznije je i do sada ćutanje tužilaštva, i ako ono nastavi i nakon ovoga da ćuti, biću prinuđena da tužim i tužioce za nečinjenje i saučesništvo“, rekla je Tepić.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Advokat Vladimir Todorić rekao je da je u pitanju fiktivnu ugovor.

„Svrha je da se daju pare da se kupe mediji koji će raditi za račun vlasti, a ne države, zbog toga što je državi zabranjeno da bude vlasnik medija. Žeželj onda, poput trojanskog konja, uzima te medije. „Telekom“, navodi se u ugovoru, određuje plan rada tih medija, ima pravo da otkupi firmu „Mondo“ nakon isteka ugovora. Ovde ne treba krivična prijava, jer je belodano da je neko počinio krivično delo. Treba nam i momentalni raskid ovog ugovora“, rekao je Todorić.

Simulovani pravni ugovor ne može da opstane, rekao je Todorić.

Podsećamo, potpredsednica SSP u više je navrata prethodnih nedelja govorila o, kako je govorila, koruptivnim radnjama u „Telekomu“ i saradnji sa Igorom Žeželjem, vlasnikom „Kurira“ koji je za kupovinu ovog medija dobio novac upravo od „Telekoma“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare