Foto: TANJUG/TANJA DROBNJAK

Odlukom Vlade, u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, obustavlja se do daljnjeg međunarodni putnički avio saobraćaj sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Odluka stupa na snagu u podne 19. marta, i svi avioni koji do tada budu poleteli sa polaznih destinacija, moći će bezbedno da slete na beogradski aerodrom.

„Za sve putnike koji slete obavezujuće su mere samoizolacije i njihovo eventualno kršenje biće strogo kontrolisano i kažnjeno u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju Vlade.

Vlada je donela i odluku da se zatvaranje šaltera javnih službi ne odnosi na Poresku upravu, Upravu carina i Upravu za trezor, s obzirom na to da bi njihovo zatvaranje narušilo nesmetano funkcionisanje države, pogotovo u periodu vandrednog stanja.

„Sve mere i odluke Vlade donete u prethodnom periodu, kao i one koje će biti donete u danima koji slede, imaju za cilj isključivo zaštitu života i zdravlja svih građana Republike Srbije“, zaključuje se u saopštenju i apeluje da građani poštuju sva uputstva Vlade u cilju očuvanja svog zdravlja.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter.