Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Pripremno ročište u ponovljenom postupku koji se vodi protiv Narodne banke Srbije po tužbi za mobing, a koje je trebalo da se održi u četvrtak, 19. okotbra, pomereno je za 15. novembrar.

Viši sud u Beogradu prezakazao je ročište po tužbi Srđana Milovanovića protiv Narodne banke Srbije za mobing, za 15. novembar.

Srđan Milovanović Foto: NBS

U međuvremenu, sudu su predati pisani podnesci obe strane u sporu.

PROČITAJTE JOŠ

Milovanović se izjasnio da ostaje pri svemu što je u prvobitnom postupku izneto i dokazano, usled čega je samo uskladio formu službenog zahteva sa nalogom apelacije i predložio zaključenje rasprave.

Zastupnik NBS zahtevao je dodatno vreme da se pismeno izjasni, što je i učinio, a svoje predloge u vezi sa daljim tokom rasprave može dati na nastavku pripremnog ročišta, koje će se održati 15. novembra.

Podsećamo, kako je Nova.rs ekskluzivno objavila, Srđan Milovanović, zaposleni u NBS, tužio je centralnu banku, na čelu sa guvernerkom Jorgovankom Tabaković, za mobing.

U prvostepenoj presudi navodi se da je Tabaković od 3.  januara 2019. godine do 9. juna 2020. godine, tužiocu „na neposredan i posredan način protivzakonito pogoršala uslove rada, stvorila ponižavajuće i neprijateljsko okruženje, stavila tužioca u položaj potpune izolacije i time na direktan način dovela do povrede dostojanstva, ugleda, ličnog i profesionalnog integriteta, kao i zdravlja tužioca, a sve kako bi navela zaposlenog da na sopstvenu inicijativu raskine radni odnos, što je tužena Narodna banka Srbije dužna da prizna i trpi”.

BONUS VIDEO 11 godina na čelu NBS. Šta nam je donela Jorgovanka Tabaković?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar