Studenti Fakulteta organizacionih nauka blokirali su ulaze na fakultet, kako bi sprečili širenje zaraze COVID19. Zbog trenutne epidemiološke situacije, zahtev studenata je odlaganje julskog ispitnog roka do daljnjeg, saopštila je Inicijativa studenata "FON je naš".

„Pre početka julskog ispitnog roka, preko 800 studenata je potpisalo peticiju za odlaganje ispitnog roka tokom trajanja pandemije. Uprava fakulteta, na čelu sa dekanom Milijom Suknovićem je odbila ovaj zahtev studenata uz obrazloženje da bezbednost studenata nije ugrožena i da su sve bezbednosne mere sprovedene“, navodi se u saopštenju Inicijative studenata „Fon je naš“ –  #FONjeNAŠ.

Međutim, kako se ističe, nakon sprovedene ankete koju je popunilo preko 400 studenata, rezultati pokazuju da se na FON-u čak četiri od pet studenata ne oseća bezbedno da polaže ispite tokom pandemije.

„Ispit se može odložiti, ali zdravlje ne može. Nijedan student ne zaslužuje da dolazi na ispit sa strahom da će sa njega izaći zaražen. Da li studenti treba da biraju između svog zdravlja i polaganja ispita i da u strahu, koji je posebno pojačan objavom informacije da su bolnice pune, izaberu zdravlje?“, pitaju studenti.

Kako tvrde, nije bilo moguće bezbedno sprovesti ispite online, zato što se ispiti moraju održati u prostorijama fakulteta.

„Ipak, ako za školarinu, kao student master studija FON-a i Mokrogorske škole menadžmenta izdvojite 7.000 evra, onda možete da polažete i na Mokroj Gori, na moru, u Diznilendu, nema nikakvih problema“, navodi se u saopštenju.

Zbog svega navedenog, grupa studenata odlučila je, kako se ističe – da blokadom ulaza na fakultet spreči sprovođenje ispita, zbog zaštite kolega, uz zahtev dekanu da pristupi odgovorno zdravlju studenata i odloži julski ispitni rok dok epidemiološka situacija ne dozvoli drugačije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare