Marko Jovičić
Marko Jovičić Foto: privatna arhiva

Posle pisanja Nova.rs o Marku Jovičiću, koji je stupio u štrajk glađu pošto je deset dana čekao na testiranje i rezultate u kovid bolnici VMC Karaburma, on je noćas otpušten sa lečenja posle negativnog PCR testa.

Pročitajte još:

„Posle objave na Nova.rs, u ustanovi u kojoj sam bio hospitalizovan shvatili su me mnogo ozbiljnije“, priča nam Marko danas iz svog stana, u koji je stigao rano jutros, pošto je sa VMC Karaburma otpušten nešto posle ponoći.

Podsetimo da je on stupio u štrajk glađu juče ujutru, pošto je deset dana čekao da bude testiran posle terapije u toj kovid bolnici.

VMC Karaburma Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Kada su shvatili da sam zaista ozbiljan i da i dalje odbijam hranu i vodu, oko 19h došao je tehničar sa Torlaka, ‘po hitnom postupku’. Uzeli su mi bris i vratili se odmah u laboratoriju. Na pitanje za koliko mogu da očekujem rezultate dobio sam najljubazniji odgovor od tehničara da će biti u roku od par sati.

Nisam nameravao da prekinem štrajk glađu iako sam očekivao da će rezultati ipak stići ujutru, i da će biti spremni za jutarnju vizitu.

Ispostavilo se, međutim, da su rezultati  stigli malo pre ponoći i saopštili su mi da je test zaista negativan i da mogu da se spakujem dok oni otkucaju otpusnu listu. Sve je bilo jako brzo gotovo i ja sam već nakon pola sata, 40 minuta bio napolju“, kaže za Nova.rs Marko Jovičić.

On naglašava da nema nikakvih zamerki na tretman ili terapiju u kovid bolnici VMC Karaburma, i zahvalan je svim zaposlenima koji su brinuli o njemu, i koji i dalje brinu o obolelima.

Marko Jovičić je, inače, na VMC Karaburma hospitalizovan  28. juna, da bi posle 8 do 9 dana bio prebačen  u objekat za pacijente sa lakšim simptomima.

Marko Jovičić Foto:Privatna Arhiva

Kako nam je ispričao juče, pošto je stupio u štrajk glađu, on je pre desetak dana prebačen  u objekat za pacijente sa blažim simpromima, i testiran.

„Ono što se desilo je, međutim, da ni posle deset dana nisam dobio nikakav rezultat, a rečeno mi je da neće ni stići jer je, po svoj prilici, „izgubljen“, i da sam prvi na redu za ponovno testiranje, što se do danas nije desilo.

Zato sam  u štrajku glađu dok ne dobijem rezultat i ne budem znao šta mi se dešava. Ne želim da napustim ovu zdravstvenu ustanovu, jer ukoliko se moje zdravstveno stanje pogorša, znam vrlo dobro kakva je muka doći do bolničke sobe i bolničkog kreveta, a i želim da se obave sve potrebne analize, od PCR testa do krvne slike i rendgena pluća“, rekao je juče Marko Jovičić za Nova.rs.

Njegov utisak je da ne postoji nikakav red ni redosled kada je reč o testiranju u VMC Karaburma, kao i da se ispostavilo da rezultati testova poslatih u laboratoriju „Vatreno oko“ – među kojima i njegov – još nisu stigli i najverovatnije su „zagubljeni“, dok su njegovi cimeri, čiji su testovi „završili“ u Batajnici, već otišli kući.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (19)