Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Miodrag Šoškić iz sela Miševići na Zlataru započeo je jutros protest i štrajk glađu ispred zgrade Opštine Nova Varoš, nezadovoljan odnosom lokalne samouprave prema ovom selu, ali i poljoprivrednicima na tom području. On poručuje da neće odustati od svojih namera sve dok, kako kaže, "ne istera parazite iz tamošnje lokalne samouprave".

Kako navodi, on je pre nekoliko meseci prodao poslednju kravu da bi platio porez opštini , a oni, sa druge strane, ništa ne vraćaju selu. Kap koja je prelila čašu da se odluči na ovaj protest je saznanje da u opštini nisu ni znali da kod njih postoji selo Miševići i da pripada Novoj Varoši.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Godinama se obraćamo i ja i komšije opštini, a oni 99 odsto ne znaju da mi pripadamo opštini Nova Varoš, a znaju da šalju rešenja za porez, znaju da ih ja hranim. I ovde sam jer oni ugnjetavaju moj narod, moje komšije. Ne možemo ni mleko da predamo jer nema puta. Selo nema osnovnu infrastrukturu, školu, telefone, internet… Naše selo se okružuje smećem, kopaju rupe gde stignu, ne smemo goveda da pustimo. Živimo kao naši preci pre 1.000 godina, a svrstani smo u razvijene opštine“, kaže Miodrag Šoškić za Nova.rs.

Pročitajte još:

On poručuje da će štrajkovati glađu i biti ispred opštine sve dok „parazite iz opštine ne istera“.

„Novoj Varoši više nije potrebna ni opština ni policija. Predsednik opštine treba da se stidi, kaže došao Šoškić da se dere ispred opštine. Ne dere se nego ima podršku svakoga ko je prošao ovuda danas. Opština Prijepolje kao nerazvijena opština svojim seljacima je dala da ne plaćaju poreze, a Nova Varoš kao razvijena opština uzima nam i crno ispod noktiju. Zadnju kravu sam prodao da bih platio poreze i ispoštovao državu i oni su me doveli ovde, i neću odustati“, poručio je Šoškić.

Arhivska fotografija sa protesta u Preljini; Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

On je istakao u izjavi za naš portal da ako on „crkne“, njegova deca će doći da ga zamene, jer ne može više da trpi nepravdu.

Podsetimo, Miodrag Šoškić protestovao je i ispred čačanske opštine početkom februara prošle godine jer deci iz osnovnih škola i njegovoj ćerki dve godine nije vraćen novac od ekskurzije koja nije izvedena zbog koorne.

Nakon protesta država je novac deci vratila, dok će ostalim građanima to tek učiniti tokom ove godine.

BONUS VIDEO Protest protiv Zakona o policiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare