Miodrag Stojković Foto:privatna arhiva

Genetičar Miodrag Stojković, gostujući u emisiji (Re)konstrukcija, obrazložio je svoju nedavnu ostavku na mesto redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Kragujevcu. "Dekan je odlučio, a rektor odobrio da se od tog projekta uzme 1,7 miliona evra da se raspodeli na neka druga mesta. Ja sam njima poslao dopis još 17. oktobra tražeći da se to ne radi, jer ako se to uradi onda ćemo imati jednu zgradu koja nije funkcionalna, i ako se to desi neće se ostvariti svi ciljevi koji stoje u tom projektu", rekao je on, dodajući da je onda rešio da da ostavku.

„Radi se o jednom projektu koji sam ja napisao i koji je bio odobren i od strane domaćih i međunarodnih recenzenata i od Vlade Republike Srbije – to je izgradnja Centara izvrsnosti, odnosno Centra za istraživanje matičnih ćelija i Banka matičnih ćelija“, kaže on.

Dodaje da je za takvu zgradu potrebna oprema, kao i da postoji lista te opreme i cenovnik te opreme.

„Dekan je odlučio, a rektor je odobrio da se od tog projekta uzme 1,7 miliona evra da se raspodeli na neka druga mesta. Ja sam njima poslao dopis još 17. oktobra tražeći da se to ne radi, jer ako se to uradi onda ćemo imati jednu zgradu koja nije funkcionalna, i ako se to desi neće se ostvariti svi ciljevi koji stoje u tom projektu“, rekao je on.

Onda je, kako dodaje za N1, rešio da da ostavku.

„Odlučio sam da ne budem više deo Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, odnosno Univerziteta, jer ne želim da sutradan neko kaže ta banka ne funkcioniše, taj centar ne funkcionipe, to je projekat profesora Stojkovića, on je kriv za to“, rekao je on u emisiji (Re)konstrukcija.

BONUS VIDEO: Podcast Snaga Uma Dušan Teodorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)