Savski trg
Foto: Beoinfo

Savski trg sa spomenikom Stefanu Nemanji trebalo bi da bude završen u drugoj polovini septembra, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Spomenik će, kaže Vesić, biti visok 23 metra, što je visina sedmospratnice.

Naveo je da je temelj za budući spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu završeni da bi taj spomenik iz Rusije trebalo da pristigne u najskorijem mogućem roku.

Vesić navodi da je da su radovi na Savskom trgu u punom jeku, i dodaje da se u blizini gradi najveća kanalizaciona crpna stanica u Beogradu, te da se sređuje kompletna podzemna i nadzemna infrastruktura.

Ističe i da da će na Savskom trgu biti zasađeno 250 novih stabala i da će oko 4.000 metara kvadratnih biti pod travnatom površinom, dok će saobraćaj ići po obodima rekonstruisanog trga.

Vesić je, navodi se u saopštenju, podsetio da od osmog maja funkcioniše automobilski i tramvajski saobraćaj od Karađorđeve prema Nemanjinoj ulici, a da se trenutno se izvode radovi na istom potezu od Nemanjine ka Savskoj ulici.

Završena je rekonstrukcija fasade stare Železničke stanice, gde će se prema najavama Vlade Srbije verovatno nalaziti Muzej Nikole Tesle, rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da će se na mestu nekadašnjih železničkih perona u budućnosti ukrštati prva i druga linija metroa.

„Ovaj deo će zaista postati novi centar grada”, istakao je Vesić i najavio rekonstrukciju fasada oko Savskog trga, kao i iseljenje glavne autobuske stanice do kraja godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare