Foto: Shutterstock

Samo u prvoj nedelji od objavljivanja preliminarnih lista za upis dece u vrtiće, stiglo je 2.165 žalbi roditelja, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. Rok za žalbe traje do 18. juna.

Prema njegovim rečima, ove godine broj žalbi će biti znatno manji, budući da u Barajevu nema priloženih žalbi, što pokazuje da je predškolska ustanova u toj opštini upisala svu decu za koju su roditelji konkurisali.

Za sada je najveći broj prigovora stigao za vrtiće u Rakovici – 340, a najmanje na Savskom vencu, gde su stigle tri žalbe.

„Roditelji ne bi trebalo da brinu, mesta će biti još“, rekao je Gak za Večernje novosti, a saopštila je Gradska uprava.

On je naveo da će Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu tokom leta odobravati čak i do 20 odsto proširenja, ako procene budu ukazivale da je dolaznost takva da je to moguće, a kako je rekao, otvaraće se i nova mesta.

„Već nekoliko godina zaredom listu čekanja kontinuirano smanjujemo. Tako je lista čekanja sa oko 10.000 mališana, koliko ih je bilo na listi 2017. godine, smanjena na oko 2.000 dece, pre ovogodišnjeg konkursa“, podsetio je Gak.

On je istakao da očekuje dalje smanjenje liste, te da manji broj pristiglih žalbi do sada podupire ovakve projekcije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)