Goran Stevanović Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović pozvao je građane da se pridržavaju mera prevencije protiv širenja zaraze, jer nestaje kapaciteta u zdravstvenim ustanovama.

Stevanović je nakon sastanka ministra Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica pozvao građane da smanje kontakte.

„Ne možemo da naređujemo, možemo samo da apelujemo da se mere sprovode. Još imamo kapaciteta, ali oni nisu neiscrpni. Ako broj obolelih nastavi da povećava ovim tempom, vrlo verovatno možemo doći do toga da kapaciteti budu na izmaku i da ih više ne bude dovoljno“ rekao je Stevanović.

On je naveo da se pacijenti preraspoređuju u bolnice u Srbiji prema težini kliničke slike, mogućnostima transporta i raspoloživim kapacitetima.

„Još jednom apelujem na one koji ne poštuju mere da nose maske i izbegavaju kontakte, a na lokalnim samoupravama je da prema situaciji u njihovim opštimama traže još neke mere uz ove koje su na nivou cele Srbije“ objasnio je on.

„Mi, zdravstveni radnici ne možemo da naređujemo nove mere. Mere koje su uvedene, i pored toga što se ne sprovode idealno, daju određene rezultate. Dok se svi zajedno ne uključimo u ovu priču, imaćemo problem“, rekao je Stevanović.

Sastanak je održan uoči sednice Kriznog štaba, na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija, ali i moguće nove mere.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare