krizni štab
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija, a kako je najavljeno posebno potencijalne nove mere za strance i povratnike u Srbiju, biće održana danas u 12.00 sati, potvrđeno je u Vladi Srbije.

„Na stolu“ bi, prema najavama medija, ovoga puta trebalo pre svega da se nađu nove mere vezane za granice, odnosno za dolazak građana – stranaca i državljana Srbije – u našu zemlju. Članovi Kriznog štaba ranije su najavljivali da bi moglo doći do strktnijih mera provere onih koji dolaze, možda i kroz testiranje na samim graničnim prelazima. Od ranije je uvedena mera samokontrole simptoma korona virusa.

Povećan priliv građana očekuje se sredinom decembra, kao i u nedelji pred Novu godinu, kada državljani Srbije zaposleni i naseljeni u inostranstvu obično obilaze porodicu i prijatelje u Srbiji.

pročitajte još:

Premijerka Ana Brnabić rekla je u subotu da će početkom nedelje biti održana sednica Kriznog štaba, a upitana da li će biti uvedene dodatne mere protiv širenja koronavirusa pred novogodišnje praznike, rekla je da se svaki dan o tome razmišlja i da se podaci prate na svaka dva sata.

„Naši ljudi će da se vraćaju, pratićemo epidemiološku situaciju u svim zemljama i uvodićemo mere ako to bude potrebno. Pratimo svaki dan i razmišljamo o dodatnim novim merama“, istakla je Brnabić.

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 6.179 novih slučajeva koronavirusa od 15.508 testiranih.

Foto: Nela Bunčić/Nova.rs

U poslednja 24 sata preminulo je 65 osoba, a trenutno je hospitalizovano 7.256 pacijenata, dok je na respiratorima njih 252.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar