Foto:shutterstock; Dragan Mujan/Nova.rs

"Neće biti restrikcija struje", "Neće biti odlaganja grejne sezone", "Imamo dovoljno energenata"...Građani Srbije ove rečenice slušaju mesecima unazad. Međutim, realnost s kojom se suočavaju pojedini studenti Univerziteta u Beogradu je drugačija. Naime, oni koji stanuju u "Studenjaku" dobili su obaveštenje da počinje probni period tokom kojeg će im se topla voda isporučivati dvokratno, ukupno šest i po sati dnevno.

Kako se navodi u obaveštenju koje su dobili studenti, „na inicijativu kolega studenata“, topla voda u stambenim sobama će se u probnom periodu isporučivati dvokratno – od 7.30 do 10, odnosno od 19 do 22 časa i duže, u zavinosti od potrošnje.

Probni period počinje sutra, 13. oktobra, i traje do 20.

Kako se dalje navodi, period snabdevanja toplom vodom duži je u večernjim časovima, „kada većina ima potrebe za njom“.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovim pristupom ćemo doprineti i većoj stabilnosti snabdevanja studentskih domova energentima. Usled trenutne energetske situacije u našem okruženju i celoj Evropi, molimo vas da svi damo svoj doprinos“, navodi se u ovom obaveštenju.

Studenti se pozivaju i da svoje utiske i sugestije pošalju mejlom, kako bi se režim tople vode prilagodio njihovim potrebama.

„Povećali su cene, a pogoršali uslove“

Kako smo saznali u razgovoru sa jednom studentkinjom koja stanuje u Studenjaku, u poslednje vreme studenti su primetili da su toplu vodu imali samo do 20 časova.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Ranije smo imali toplu vodu do 22 časova zimi, a leti do ponoći. Onda smo odjednom počeli da imamo toplu vodu samo do 20“, kaže naša sagovornica.

Ona dodaje da kada su se studenti žalili, dobili su još gore uslove.

„Povećali su cene svega, a uslovi su se samo pogoršali“, zaključuje stanarka Studenjaka.

Redakcija portala Nova.rs kontaktirala je Studentski centar i Ministarstvo prosvete. Objašnjenje zbog čega je doneta ovakva odluka o snabdevanju toplom vodom, nismo dobili do objavljivanja ovog teksta.

BONUS VIDEO Za studente sve poskupelo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar