Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na sastanku stanara Bloka 37 sa predstavnicima Grada Beograda i investitorom dogovoreno je da se narednih 24 sata ne održava protest.

Nebojša Popovski, jedan od stanara Bloka 37 gde se građani protive izgradnji višespratnice kompanije Durst, kaže za portal Nova.rs da je na sastanku u Skupštini grada Beogradu sa investitorom i zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem dogovoreno da se narednih 24 sata povuku stanari i ne blokiraju gradilište, kao i da se povuku svi kamioni sa gradilišta i da se na takav način „pokaže dobra volja“.

Pročitajte i ovo

Popovski za naš portal ističe da se sutra nastavljaju razgovori sa investitorom i stanarima Bloka 37.

„Probaćemo da nađeno neki pomak u trenutnoj situaciji. Grad je nudio određene opcije koje su u ovom trneutku bile da se kompezuje između stanara i investitora. Investitori se pozivaju na svoje pravo, građani na svoju ugroženost, nadamo se da ćemo naći neki zajednički jezik sutra“, rekao je Popovski.

Popovski je istakao da je današnji sastanak bio jako intezivan i buran i da su građani insistirali na svojim pozicijam, a investitor na svojim pravima.

„Svi su shvatili da je neophodno napraviti rešenje iz kog niko neće biti srećan, ali koje će nekako probati da bude tačka koja će biti spoj između sve tri strane“, rekao je Popovski.

On ističe da će sutra probati da nađu pomak jer dana, kako kaže, nije bilo većih pomaka na samom sastanku.

Upitan o očekivanjima od sutrašnjeg sastanka, Popovski kaže da ne može da ih predviđa i da su sve strane krenula sa mnogo udaljenih pozicija.

„Videćemo da li ćemo sutra moći da napravimo neki konkretan zaključak. Svi se nadaju, nikome ne odgovara ulica, ne odgovara ni godinu dana blokiranja gradilišta, ni stanarima koji se maltretiraju, ni investitoru koji gubi novac, ni Gradu koji to gleda i svi se nadaju da će biti neko rešenje gde više neće biti scena blokiranja“, naveo je on.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je novinarima nakon sastanka da se nastavljaju razgovori i da će sve strane da se suzdrže od daljih akcija.

Goran Vesić je nakon sastanka koji je trajao dva sata istakao da su na njemu pokušali da nađu kompromis, odnosno dogovor kojim će naći trajno rešenje.

„Grad će stajati iza svakog dogovora“, poručio je zamenik gradonačelnika Beograda nakon sastanka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram