Foto:Davor Lukač/FoNet

Austrijska kompanije Durst nastavila je ranije danas radove na parceli u Bloku 37 na Novom Beogradu u Milutina Milankovića, a stanari su blokirali radove u tom bloku. Zamenik gradonačelnika Beograda najavljuje sutra sastanak sa stanarima.

Građani su blokirali tri kamiona sa građevinskim materijalom, a kako su ranije za portal Nova.rs rekli stanari tog bloka bilo je i zastrašivanja kada su im radnici pretili da da će krenuti kamionom na ljude, ali to nisu učinili.

Pročitajte i ovo

Oni su najavili za naš portal da će nastaviti sa svojim okupljanjima, a predata je i peticija koju je do sada podržalo više od 10.000 ljudi svojim potpisom.

Povodom nastavka radova kompanije Durst na građevinskoj parceli, oglasio se i zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, koji je istakao kako se oseća poraženo.

„Žao mi je što je austrijska kompanija Durst jutros pokrenula radove u Bloku 37 na Novom Beogradu. Osećam se poraženo. Verovao sam da će prihvatiti neke od predloga koje sam im dao, kada su na moju molbu privremeno obustavili radove, jer smo imali više sastanaka. Verujem da je bilo moguće doći do kompromisa koji bi bio u interesu i kompanije Durst, i Grada Beograda i građana“, rekao je Vesić i dodao:

„Moje mišljenje je da zgradi ovakve spratnosti i takvog gabarita nije mesto na placu na kome se gradi. Da je to normalno ne bi Grad promenio 2016. godine urbanistički plan i smanjio spratnost za tu lokaciju. Nažalost, investitor ima, koristeći plan iz 2009. godine, sve dozvole da gradi“.

On je naveo da će sutra ujutru zakazati sastanak sa investitorom i delegacijom građana kako bi pokušali da nađu rešenje u interesu svih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram