Stanari blokirali gradilište u Bloku 37

Društvo 21. jun. 202112:40 > 12:52
Podeli:
Foto:Davor Lukač/FoNet

Stanovnici Bloka 37 na Novom Beogradu blokirali su danas gradilište nove poslovne zgrade, jer je, uprkos obećanju gradskih vlasti da se traži trajno rešenje prihvatljivo za sve, jutros u 05.30 časova kompanija Durst nastavila radove.

Upravnik stambene zgrade koja je neposredno uz gradilište Aleksandar Angelovski, koji za sebe kaže da je jedan od 6.500 nezadovoljnih građana, rekao je da su stanovnike bloka 37 jutros rano probudile mašine i da su se spontano okupili da spreče nastavak radova, kao i da im ne smeta velika vrućina i da stoje na suncu ispred ulaza u gradilište.

Pročitajte i ovo

„Naš jedini zahtev je da investior sa gradskim vlastima reši problem. Izgradnjom će 500 ljudi u zgradi u kojoj živim ostati bez sunčeve svetlosti, ceo blok će biti u saobraćajnom kolapsu. Nova zgrada će biti priključena na vodovod, kanalizaciju i struju, centralno grejanje, sa kojima već sad imao problema zbog preopterećenja i zagušenja“, ukazao je on.

Kako je istakao Angelovski, tri puta im je prošle sedmice obećavan razgovor sa gradskim vlastima i pronalaženje trajnog rešenja za objekat, ali do toga nije došlo.

Foto:Davor Lukač/FoNet

„Dostavili smo Gradu 10. juna peticiju sa 10.000 potpisa i tražili da nam neko odgovori. Do danas nam se nije obratio niko od gradskih vlasti. Svako veče smo ovde u protestu od 19.00 do 21.00 čas, niko nije došao“, objasnio je on, najavljujući da će sutra delegacija stanara ići na protest ispred Skupštine grada.

Angelovski je napomenuo da je obezbeđenje gradilišta na početku protesta probalo da ih skloni mirnim putem, ali da su od toga odustali, a da su pripadnici Policijske uprave Beograda, koji su tu u civilu, „izuzetno korektni“ prema njima.

U Bulevaru Milutina Milankovića, pre skretanje za gradilište, nalaze se parkirana tri kamiona, za prevoz materijala, a jedan od njih je natovaren armaturom koja bi trebalo da ide u stubove temel

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar