Mila Popović. OTKAZIVANJE TRIBINA. Otkazivanje tribina: Slučajnost ili saplitanje opozicije, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Mila Popović Foto: Nova S

Predsednica odborničke grupe "Ujedinjeni" u Skupštini grada Beograda Mila Popović saopštila je danas da je Stranka slobode i pravde (SSP) podnela krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica zbog nepovratnog uništavanja neolitskog kulturno-istorijskog nalazišta Usek na Banjici.

Kako je saopštila SSP, Popović je navela da je krivična prijava podneta protiv investitora, ali da je prijavom zahtevano od Tužilaštva da utvrdi da li postoji krivica nadležnih u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Beograda zbog nesavesnog poslovanja.

Ona je ocenila da svuda u svetu takve lokacije imaju zaštitu državnih institucija.

„U glavnom gradu se poslednjih godina dešava da institucije, ne da ne čuvaju kulturna dobra, nego svojim neradom i nebrigom dozvoljavaju nezakonito rušenje kulturne baštine Beograda. Stranka slobode i pravde alarmiraće javnost i nadležne organe za svaki pojedinačni slučaj jer kulturno-istorijska baština prestonice mora biti zaštićena od neodgovornih ljudi“, rekla je Popović.

Bonus video: Jelka Jovanović: Sveto trojstvo – korupcija, uništavanje životne sredine i kršenje ljudskih prava


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar