Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je upozorenje da nas večeras i u petak očekuju obilne padavine. U pojedinim delovima na snazi je crveni i narandžasti meteoalarm.

Večeras, u toku noći i u petak, u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju se obilne padavine od 30 do 50 mm za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više, navodi se u upozorenju RHMZ-a.

RHMZ navodi da se na području Beograda večeras i sutra očekuju obilne padavine oko 40 mm za 24 sata, u pojedinim delovima grada i više.

Crveni meteoalarm zbog padavina biće na snazi u zapadnoj Srbiji, dok će narandžasto upozorenje biti u Banatu i delovima centralne Srbije.

U najavi RHMZ-a u košavskom području i planinskim predelima biće vetrovito, a u južnom Banatu olujni jugoistočni vetar sa udarima od 20 do 25 metara u sekundi.

Foto:Screenshot/meteoalarm.rs

Najniža temperatura danas kretaće se od šest na istoku i jugoistoku do 14 stepeni na severu i zapadu. Najviša temperatura biće od 15 u Timočkoj Krajini, a do 25 stepeni u centralnim i jugoistočnim krajevima.

U Beogradu će ujutru i pre podne biti umereno oblačno, toplo, suvo i vetrovito. Od sredine dana sledi jače naoblačenje koje će usloviti povremeno kišu. Najniža temperatura biće oko 14 stepeni, a najviša temperatura oko 23 stepeni.

Bonus video – Nevreme u Krašićima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar