Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Premijerka Ana Brnabić rekla je nakon sednice Kriznog štaba da su nove, oštrije mere u borbi protiv koronavirusa donete da bismo "dodatno usporili život" i da bismo videli kako brojevi zaraženih stagniraju. Premijerka je najavila da će od ponedeljka na onlajn nastavu najverovatnije preći i niži razredi osnovnih škola, ali da će vrtići nastaviti da rade.

„Ovo je kompromisno rešenje, zato što su u pitanju oštre mere, ali su na snazi pet dana, iako je medicinski deo Kriznog štaba tražio najmanje 14. Hoće li se one od sledeće nedelje produžiti, zavisi od svih nas. Apelujem na maksimalnu disciplinu, na razumevanje situacije u kojoj se nalazi naš zdravstveni sektor“, rekla je premijerka.

Dugo i žustro smo razgovarali oko mera, rekla je Brnabić.

„Pokušavamo da nađemo balans između zaštite zdravstvenih radnika, zaštite radnika u privredi i zaštite mentalnog zdravlja nacije. Trudićemo se da radimo na dodatnom testiranju na našim granicama, kako bi i tu povećali kontrolu, a ono što je važno je da ćemo mi i danas razgovarati sa svima u privredi koji su ugroženi ovim merama. Očekuju nas dodatni razgovori sa ugostiteljima, ali i sa ljudima koji su u nedelju protestovali ispred Skupštine“, rekla je ona.

Na pitanje novinara, premijerka je dodala da će od sutra nastaviti da rade vrtići, ali i da će u ponedeljak „najverovatnije“ niži razredi osnovnih škola takođe, kao što je slučaj sa starijim đacima, preći na onlajn režim nastave.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare