Zvuci marševskog koraka, doboši, helikopteri u niskom letu, policijske sirene i detonacije odjekivali su danas popodne na platou ispred Palate Srbija, gde su u toku pripreme za nedelju, kada će se održati manifestacija Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

Dok su policijske jedinice privodile kraju postrojavanje, doček zastavnog voda i svečani defile pored bine, na nebu iznad Novog Beograda začuli su se zvuci helikoptera, koji su se mešali sa sirenama automobila i gradskih autobusa koji su zastali u saobraćajnom kolapsu koji je u popodnevnim časovima okovao Beograd.

Prolaznici koji su se zadesili na ulici zastali su u šoku kada su ugledali dva helikoptera koji pripadaju Helikopterskoj eskadrili MUP-a Srbije obojeni u maskirne boje. Novi Erbasov H-145M i Avgusta Bel 212 koji su izveli helikopterski desant i spuštanje policijskih specijalaca na plato.

Ubrzo posle zauzimanja prostora uz ogradu, koja je u prepodnevnim časovima postavljena, policajci su se na zvuk još jednog helikoptera AB-212 okupili na travnjaku na koji su se prethodno spustili.

Iz pravca opštine Novi Beograd pojavio se helikopter, koji je imao zakačeno uže, na koje su se policajci povezali i koje je zatim helikopter zajedno sa srpskom zatavom podigao i odleteo sa njima prema Ušću, napravivši krug oko Palate Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare