Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić najavio je da će na Medicinskom fakultetu u Nišu za nekoliko dana biti otvorena laboratorija za genetska ispitivanja, koju je toj ustanovi donirala ambasada Sjedinjenih Američkih Država.

Milić je u objavi na svom nalogu na Fejbuku naveo da će laboratorija raditi na hiljade najsloženijih analiza godišnje, uključujući individualizaciju maligne terapije u skladu sa genetičkom vrstom tumora.

Povezane vesti:

„Ovo će biti jedna od najmodernijih laboratorija ove vrste, ne samo u Srbiji već i na Balkanu. Najteži pacijenti će dobiti priliku za najmoderniji vid pregleda, a naši stručnjaci će imati priliku da rade na mašinama koje su sastavni deo najvažnijih laboratorija na svetu“, naveo je Milić.

Prema njegovim rečima, savremena laboratorija na Medicinskom fakultetu imaće između ostalih uređaja i genetski sekvencer najnovije generacije, automatske izolatore nuklearnih kiselina, multinodalni čitač-hromatograf, lumineks i dva nano uređaja.

Zahvaljujući saradnji sa ambasadom SAD i Evropskom komandom američke vojske, Klinika za kardiohirugiju u Nišu dobijala je u više navrata vrednu opremu i uređaje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar