Zašto nema vaučera za vakcine i u Nišu

Emisije 10. maj. 202121:04
Podeli:
Sotirovski
Foto: Nova S

Niš se odnedavno nalazi na listi gradova koji nude vakcinaciju građana dok su u šopingu, tačnije u tržnim centrima. 

POGLEDAJTE JOŠ:

Autor priloga: Miljana Đorđević

„Nadao sam se da nije gužva, a ima mesta za parkiranje, pristup je dobar“. „Prijatnije je i bolje se osećam nego bilo gde, a vakcinišem se zbog letovanja“, rekli su učesnici naše ankete.

Za razliku od Beograda, u Nišu je vakcinacija u tržnim centrima počela bez gužve, kao i bez vaučera.

„Ja sam se pre tri meseca vakcinisao, nije mi stalo do vaučera uopšte. Meni je zdravlje na prvom mestu, ali ako već daju…“.

Vaučera za sada nema, ali nadležni kažu da se traži način da ljude dodatno motivišu.

„Ono što je jako dobro to je da su se javili prvi privrednici koji žele da pomognu gradu u pozivanju građana koji se nisu vakcinisali da to i učine u najskorije vreme“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Za par dana biće poznati i detalji, odnosno kako će Nišlije tačno motivisati da se vakcinišu. U Domu zdravlja koji organizuje vakcinaciju, kažu da su zadovoljni odzivom građana, a posebno što među njima i ma sve više mladih.

„Prema poslednjim podacima, u Nišu se prvom dozom vakcinisalo oko 95 hiljada stanovnika, a drugom dozom 82 hiljada. To je zaista dobar skor, ali očekujemo više“, kaže Marija Stojavocić iz Doma zdravlja.

Ovih dana, kovid ambulante dnevno beleže manje od 100 prvih pregleda. U međuvremenu, nadležni najavljuju ukidanje vanredne situacije koja traje već nekoliko meseci.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar