Nova, za suboti i nedelju, vikend broj, 17-18. jul, broj 16, dnevne novine Nova, dnevni list Nova
Foto: Nova.rs

Srbija je jedna od najnerazvijenijih zemalja Evrope i danas je već daleko iza Bugarske i Rumunije, kaže u intervjuu za vikend izdanje lista "Nova" profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu i nekadašnji guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić.

U tekstu „Nismo tigar, nego jedna od najnerazvijenih zemalja Evrope“, Šoškić razbija iluzije o velikim ekonomskim uspesima i predviđa da će javni dug zemlje sigurno preći 60 odsto BDP-a, gornju granicu prema kriterijumima Evropske unije.

Pojavom delta soja koronavirusa, broj zaraženih u Izraelu počeo je da raste. Dobra vest je da ne raste broj teških i smrtnih slučajeva, ali tamošnje vlasti odlučile su da vrate pojedine mere istovremeno vodeći računa da ekonomija živi. Kako Izrael drži koronu pod kontrolom i šta bi od njihovog recepta Srbija mogla da primeni, za dnevni list „Nova“ govorio je Ašer Šalmon, zvaničnik tamošnjeg Ministarstva zdravlja. Više o tome pročitajte u tekstu „Izraelaski recept za Srbiju – vakcinisati što više“.

Kolege Dejana Stojkovića, vodnika koji je spletom užasavajućih okolnosti preminuo na Pešteru tokom priprema za vojnu vežbu „Munjevit udar 2021“, komisija vojne policije ispitivala je 14 sati nakon incidenta, pritiskajući ih sve vreme da promene svoje iskaze, saznaje list „Nova“. U tekstu  „Terali svedoke da lažno
svedoče o pogibiji vodnika na Pešteru“ možete pročitati kako su vojnici, svi do jednog, morali da napišu izveštaje o svemu što se dogodilo na Pešteru, a nezavisna komisija ispitivala ih je od 13 časova, pa sve do 2.30 sati ujutru.

Ponuda komada ovdašnjih kreatora sve je veća, ali se potencijalni kupci žale na previsoke cene. O tome čitajte u tekstu „Jesu li domaći dizajneri preskupi“.

Ukoliko ne uspete da na kioscima pronađete primerak novina „Nova“, imate neki predlog ili komentar pišite nam na – [email protected].

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar