Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Žitelji na Novom Beogradu žalili su se ovih dana na nesnosan smrad, a uzrok ovog problema je, kako navode u organima Grada Beograda za portal Nova.rs, poljoprivredna proizvodnja na obodima glavnog grada.

Stanari na beogradskoj opštini Novi Beograd juče su se žalili na nesnosan smrad štale u vazduhu, a pojedini sugrađani zbog neprijatnih mirisa nisu ni otvarali prozore, portal Nova.rs je kontaktirao organe Grada Beograda, koji su otkrili da su do sada dobijali prijave na ovaj komunalni problem.

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove naveli su za naš portal da im stižu prijave građana sa područja gradskih opština Novi Beograd i Zemun u vezi neprijatnih mirisa zbog stajskog đubriva.

„Prijave se odnose na neprijatne mirise usled razastiranja stajskog đubriva po njivama na teritoriji opštine Surčin i u Padinskoj skeli“, navode za naš portal u ovom sekretarijatu.

Ovaj problem uzrokovan je time što ljudi koriste stajsko đubrivo na obradivim površinama, a da vetar, vazdušni pritisak i visoke temperature pogoduju procesu širenja ovih neprijatnih mirisa po Beogradu.

„Inspektori za zaštitu životne sredine obavljaju poslove nadzora nad primenom i sprovođenjem Zakona o zaštiti životne sredine i drugih propisa u ovoj oblasti, samo kada je reč o postupanjima privrednih subjekata i preduzetnika, koji obavljaju registrovanu privrednu delatnost na teritoriji Beograda, a koji svojom delatnošću mogu da ugroze životnu sredinu“, odgovorili su nam u ovom beogradskom sekretarijatu.

Portal Nova.rs juče je preneo nezvanična saznanja da je uzrok smrada stajsko đubrivo sa područja Surčina, a ukazao je i na muku Beograđana narednih dana, imajući u vidu da nam dolaze tropske vrućine i temperature i do 40 stepeni.

Ministarstvo za ekologiju juče je navelo za Nova.rs da je pomenuti problem u nadležnosti poljoprivredne inspekcije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Bonus video – Kiša na Novom Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare