Zlatibor Loncar
Zlatibor Lončar Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Pojedine bolnice povlače se iz kovid sistema. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je dat nalog da se Selters i Niška banja, koje su bile u kovid sistemu, vrate u normalan režim, a da je planirano i da KBC "Bežanijska kosa" i blok A KBC "Dragiša mišović" više ne primaju obolele od kovida.

„Sledeće što mislimo je da Blok A ‘Dragiše Mišovića’ ne bude za nekovid pacijente. Analiziramo situaciju iz sata u sat i gledamo gde možemo da pomognemo i onim drugim pacijentima, da se što pre vratimo u sistem koji ne pripada kovidu jer ima dosta tih pacijenata“, objašnjava ministar“, rekao je Lončar za RTS.

On je naveo da pada broj obolelih, alo da to ne znači da treba da se opustimo i da smo rešili problem.

„Da bi se ovaj broj smanjivao, moramo da nastavimo sa vakcinacijom i sa pridržavanjem mera“, ističe Lončar.

Ministar navodi da je do sada u Srbiji data 3.129.491 doza vakcina protiv koronavirusa, a da je više od 1.260.000 građana dobilo drugu dozu.

Dodaje da je najviše vakcinisanih u Beogradu – 57 odsto i Užicu – 31 odsto, a najmanje u Tutinu – 6,2 odsto i u Novom Pazaru, gde je cepivo primilo 13,2 odsto punoletne populacije.

vakcinacija; vakcine; Fajzer vakcina
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

„Tu pokušavamo da razgovaramo i objasnimo ljudima da je vakcina jedini lek“, ističe Lončar.

Gost Jutarnjeg dnevnika navodi da je vakcinacija jedini način za izlazak iz pandemije.

„Svuda gde postoje uslovi vakcinisaćemo ljude ‘Fajzerovom’ i ‘sputnjik’ vakcinom i bez zakazivanja. Gledaćemo da osposobimo neka područja da bi i vikendom građani mogli da se vakcinišu. Učinićemo sve da što više ljudi za što kraće vreme bude vakcinisano, jer to je jedini način da izađemo iz ovoga“, objašnjava Lončar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare