Jučerašnja slika Leskovčana i ljudi iz okoline ovog grada kako se grabe za paradajz koji su poljoprivrednici iz tog kraja, nezadovoljni otkupnom cenom, delili sugrađanima, skriva još jedan veoma tužan detalj.

Na fotografijama i snimcima zabeležnim u Leskovcu, na kojima su usnimljeni građani kako mahnito pakuju povrće u kese, cegere i kante, a nije izostala ni svađa jer neko uzima više, a neko manje, provukao se i jedan detalj koji celu situaciju čini tragičnijom – fotografija deteta za koje se prikuplja novac za operaciju, pregažena je u stampedu.

Cegeri i kese puni crvenog povrća prekrili su fotografiju na kojoj je oglašen apel za pomoć detetu. Potom su je Leskovčani, kako im ne bi smetala dok biraju, sklonili, a korisnici Tvitera izveštavaju da za dečaka nije prikupljen ni dinar.

Nemaština, glad i beda koji su godinama zavladali u Srbiji učinila je, na žalost, da se u potpunosti anulira bilo kakav osećaj humanosti, zajedništva, empatije i želje da se pomogne, čak i kad je u pitanju bolesno dete. Video o tome prvi je objavio leskovački portal Rešetka.

Dok jedni tvrde da je ovakav odnos građana pokazatelj siromaštva, drugi komentarišu da su paradajz dolazili da uzmu i oni koji nisu u teškoj materijalnoj situaciji, pa su tako sasvim sigurno mogli da podele i neki dinar za dete, baš kao što su ogorčeni ali plemeniti poljoprivrednici učinili podelivši povrće.


Potresne fotografije iz Leskovca obišle su juče Srbiju, a prema nekim procenama, poljoprivrednici su tokom dana podelili pet tona svog zasada, za šta nisu dobili ni dinara, čime je svaka priča o „ekonomskom tigru“, „plati od 900 evra“, „rastu BDP-a“, juče u Leskovcu sahranjena.

Bonus video: Anketa: Kako podnosite vrućinu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare