Protest u Požegi
Foto: Nova.rs

U organizaciji prijatelja i porodice novinara portala Nova.rs Vojislava Milovančevića, koji je povređen tokom sinoćnjeg protesta u Beogradu dok je izveštavao sa terena, u rodnoj Požegi večeras je održan protest pod neformalnim nazivom "Sine ovo je za tebe".

Protest je organizovan zbog brutalnog napada na našeg novinara, kojeg su huligani sa kapuljačama sinoć udarili bokserom u glavu dok je izveštavao o demonstracijama ispred Narodne skupštine.

Kako je našem portalu kazao kum Milovančevića Miroslav Tamburić, protestu su se pridružili i roditelji studentkinje iz Požege Vanje Vulović koja je preksinoć povređena na demonstracijama ispred Skupštine.

Foto: Nova.rs

„U Požegi je preksinoć bio protest, sinoć nije i nismo sigurni da će to da se nastavi, pre svega zbog situacije oko koronavirusa. Međutim, ono što se sinoć desilo Voji je bilo okidač za večerašnje okupljanje, a mi ćemo sutra da idemo u Beograd.,“ kazao je Tamburić.

Foto: Privatna arhiva

Protest se održao na trgu u Požegi, a okupljenima se obratila majka našeg novinara Ljiljana Milovančević, otac Vanje Vulović Vlade, kao i lokalni aktivista Aleksandar Divović. Na kraju se okupljenima preko telefona obratio i Vojislav.

Foto: Privatna arhiva

Kako Tamburić kaže za naš portal, primetili su određenu grupicu ljudi koja je stajala sa strane, a na majicama su imali obeležja „Srbske časti“, ali nisu prilazili, niti ometali protest.

Protest u Požegi
Foto: Nova S

Uskoro opširnije….

 

 

 

Komentari

Svi komentari (1)