deponija Vinča Foto:Oleg Jerković/Nova.rs

Požar na deponiji u Vinči je i dalje dubinskog karaktera i skoro potpuno je lokalizovan, a beli dim je prisutan u drastično manjoj meri, saopštio je Sekretarijat za zaštitu životne sredine, uz napomenu da je nastavljeno sa dogašavanjem.

Posle koordinacionog sastanka održanog u devet časova, u vezi sa korišćenjem nasute zemlje koja se nalazi pored kompleksa deponije Vinče (sa buduće trase dalekovoda), dovoženju inertnog materijala su se priključili i JKP „Gradska čistoća“, JKP „Zelenilo Beograd“, JKP „Beograd-put“, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, kao i Sekretarijat za inspekcijske poslove, prenosi Beoinfo.

Od Uprave za vanredne situacije u Beogradu, Sekretarijat je dobio izveštaj da je danas na prostoru gradske deponije „Vinča“ angažovano jedno vatrogasno vozilo sa tri vatrogasca-spasioca.

Takođe, od Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, Sekretarijat je dobio izveštaj prema kome je kvalitet vazduha na većini mernih mesta dobar i odličan, a u određenom periodu ponegde prihvatljiv zbog porasta koncentracija RM10.

Građanima se savetuje da ukoliko osete prisustvo dima u vazduhu zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom prostoru. Informacije o trenutnom kvalitetu vazduha, kao i preporuke za ponašanje opšte populacije, ali i posebno osetljivih grupa, dostupne su na internet stranici www.beoeko.com.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar