Milanko Šekler, emisija Utisak nedelje
Milanko Šekler Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta iz Kraljeva Milanko Šekler ocenio je u emisiji N1 Studio Live da je uvođenje kovid propusnica u ugostiteljskim objektima nakon 22 časa neozbiljna mera koja neće dati rezultate i dodao je da se zalaže za strože mere. Šekler je osudio proteste protiv epidemioloških mera i istakao je da su preminuli pojedini lekari koji koji su bili protiv vakcinacije, ne precizirajući detalje.

„Mislim da je to prekratko, i pomalo deluje kao neka šala, zafrkancija ili zavitlavanje. Šta znači tih tri sata u ugostiteljskom objektu? I zašto samo u ugostiteljskim objektima? Zašto ne za sportske događaje, zašto ne za pozorište, bioskop, tržne centre? Ne razumem poentu. Do 22h možete da sedite kao nevakcinisani u objektu, a posle treba da se spremite i da izađete? Nikako to da pojmim, a pogotovo mi smeta što o kovid propusnicama pričam intenzivno zadnja tri ili četiri meseca“, rekao je Šekler, a prenosi N1.

Prema njegovim rečima, na sednicama Kriznog štaba se za kovid propusnice pričalo da su marketinška mera, a sada je ta mera uvedena kao regularna.

„Zato pitam njih, da li je i sada ova mera sa kovid propusnicama marketinška, ili nije? Stvarno ne razumem“, naglasio je Šekler.

„Mnogi flertuju sa antivakserima“

Naglašava da je glavni problem u nevakcinisanom sloju stanovništva, od kojih su mnogi u zrelim godinama.

„Ja sam se bojao da sa ovakvim stanjem uđemo u jesen. Toga sam se najviše bojao, a to se desilo. Prišli smo rekordnom broju zaraženih iz decembra prošle godine, i držimo se tog broja. A ulazimo u hladno godišnje doba, kada će, po prirodi stvari, više ljudi biti unutra“, kazao je Šekler.

Dodaje da ima informacije da su pojedini lekari koji su bili protiv vakcinacije preminuli.

„Neverovatno“ Neki koji su negirali virus, da uopšte postoji, da je vakcina neispitana i koji su zastupali teze prskanja i trovanja, na kraju su umrli u tim kovid bolnica“, rekao je Šekler.

Komentarišući pretnje koje su mu upućene preko društvenih mreža, on je rekao da sada te vrste pretnji ne prijavljuje nadležnim organima, jer mu je ranije dok je pokušao da prijavi rečeno da dok nije ozbiljna pretnja – nema potrebe da ih prijavljuje.

„Takve likove to privlači. Ja bi sada trebalo da se uplašim, da nekog prijavim, pa da nekog uhapse, i da nakon toga stotinu njih meni preti. To teško da će da bude. Što se mene tiče, mogu slobodno da me izudaraju, da me izgaze, nikakav problem nemam, a vidim da svi flertuju sa njima. Vrlo se pažljivo izražavaju o onima koji su protiv vakcinacije, i oni (antivakseri) ispadoše vrlo cenjeni i poštovani. Vrlo su bitan udeo u biračkom telu, pa se pazi kako se priča o njima“, kazao ja sagovornik N1.

Naglašava da ga udvaranje antivakserima „kao čoveka ponižava“, a „ponižava i lekare koji ‘ginu’ da bi izlečili ljude“.

„Ne pitaju lekari u bolnicama da li si simpatizer pozicije ili opozicije, to niko ne pita nikoga. Sa svima se odnose sa poštovanjem. Danima, noćima ne spavaju i to rade, a ovamo neko iz raznoraznih razloga flertuje sa antivakserima“, rekao je Šekler.

Oštro kritikuje oni koji su se protestovali protiv kovid propusnica.

„Baš su našli pravu stvar protiv koje će da protestuju. Uhvatili su se za jedinu stvar koja se tiče zdravlja svih nas… Brine me to što se bavimo budalaštinama, jer se bavimo sukobom oko kovid propusnica“, zaključio je Šekler.

Bonus video: Milanko Šekler u „Utisku nedelje“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare