Foto:Facebook/Južne vesti

Sedmi put zaredom Nišlije su izašle na ulice grada kako bi izrazili nezadovoljstvo režimom i načinom na koji se vlast bori sa epidemijom koronavirusa. Nakon kratke šetnje protest je završen paljenjem sveća ispred Palate pravde i ostavljanjem kantara, jer se, kako su rekli građani, “pravda u Srbiji meri na kilo”.

Kako javljaju novinari Južnih vesti, večeras može da se vidi znatno manji broj građana na ulicama, a očekuje se i da će šetnja biti kraća.

Foto:Južne vesti

Iako je ovo bio jedan od najslabije posećenih protesta to nije sprečilo okupljene Nišlije da još jednom prošetaju centralnim niškim ulicama uz standardne parole “ostavka”, “Vučiću lopove” i “izađite napolje”. Oni su kao i prethodnih noći blokirali Ulicu Nikole Pašića kod niške Skupštine, odakle su krenuli u šetnju ka Palati pravde. Izostalo je i ozvučenje kojeg je bilo prethodnih dana, ali se i pored toga okupio jedan broj nezadovoljnih Nišlija.

Tokom protestne šetnje Nišlije uzvikuju „Kosovo je srce Srbije“.  Jedna učesnica protesta iznela je konkretan zahtev, a to je da se ponište ovi nelegalni izbori koji su već pali, jer je više od 2.000 prigovora usvojio Upravni sud.

„Obaranje izbora treba da bude naš prvi i jedini zahtev“,  rekla je ona.

Okupljeni su to podržali aplauzom i pištaljkama.

Kolona je prošetala Dušanovom, Trgom kralja Aleksandra, pa Ulicom Milojka Lešjanina do raskrsnice kod suda.

Tu je bio kraj šetnje, a građanima su podeljene sveće, a svako ko je hteo mogao je na papiriću da napiše svoje zahteve.

„Sveće su da se oprostimo od pravde, a kantar jer se pravda u Srbiji meri kao na pijaci“, čulo se sa megafona.

Skrenuta je pažnja na osuđene građane koji su učestvovali na protestima prethodnih dana, a onda su sveće zapaljene ispred vrata suda, dok je o kvaku okačen kantar sa čekićem.

Novo okupljanje zakazano je za sutra u 19 sati, ali ne kod Skupštine kao do sada, nego na Trgu kralja Milana.

Izvor: Južnih vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare