Foto: EPA-EFE/Matteo Corner

Država je, po svemu sudeći, rešila da je eventualni drugi talas epidemiije virusa korona ne zatekne nespremnu - prema saznanjima Nova.rs, uveliko se snimaju lekcije za onlajn nastavu za novu školsku godinu. To ne znači nužno da će đaci od jeseni učiti gradivo isključivo kod kuće.

Informaciju redakcije Nova.rs da se već snimaju predavanja nastavnika za osnovne i srednje škole u Srbiji, koja bi se koristila u onlajn nastavi, potvrdio je i sam ministar Šarčević.

„Predavanja se snimaju“, kratko je potvrdio, bez dodatnih detalja.

Vatreno krštenje sa onlajn nastavom 17. marta su u Srbiji imali i đaci i nastavnici.

Pred kamere su prvi put stali nastavnici, a deca su, prvi put, svoje učiteljice i profesore gledali na ekranu televizora i kompjuterskim monitorima.

Za osnovce je bilo lakše – nastavu su pratili preko kanala RTS u nacionanoj frekvenciji. Srednjoškolci su, uz lekcije dostupne na platformi RTS Planeta, bili i u stalnoj komunikaciji sa profesorima, putem interneta.

Učenici su nastavu pratili na mobilnim telefonima, kompjuterima, tabletima. Koristile su se razne platforme i aplikacije, kako za predavanja, tako i za ispitivanja naučenog gradiva, kao i ocenjivanje, pa i onlajn testiranje.

Uz već poznati Skajp, WhatsAPP i Vajber, veliku primenu imala je i Zoom aplikacija, ali i Discord koji su deca, pre onlajn nastave, koristila isključivo za – igranje igrica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare