Savo Manojlović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Direktor kampanje Pokreta Kreni-Promeni, Savo Manojlović izjavio je da će građani Srbije od litijuma imati koristi kao narod Konga od dijamanata.

Manojlović se oglasio povodom izjave predsednice Narodne Skupštine Ane Brnabić „da će Srbija postati kao Norveška“.

Direktor kampanje Pokreta Kreni-Promeni rekao je da „Ana Brnabić, ili pokazuje elementarno nepoznavanje funkcionisanja ekonomije, kao zvaničnik Srbije i bivša premijerka. ili, s druge strane, pokazuje sklonost ka manipulaciji kao lobista Rio Tinta“.

„Prema izveštaju Svetske banke među prvih deset zemalja koje svoju ekonomiju (BDP) zasnivaju na ekploataciji resursa su Libija, Irak, Kongo, Papua Nova Gvineja u kojoj je gle čuda, ali upravo Rio Tinto 1988. izazvao desetogodišnji građanski rat kada se domaće stanovištvo pobunilo protiv zagađenja, što je prosperitet koji očigledno Ana Brnabić priziva“, istakao je on.

Manojlović je naveo da “Norveška na koju se premijerka poziva samo deseti deo svoje ekonomije zasniva na ekploataciji prirodnih resursa“ i dodao da je „razlog zašto je Norveška razvijena, pored ostalog, i ulaganje u obrazovanje i inovacije“, a da je Ana Brnabić „funkcioner režima kojem je za deset godina otišlo million ljudi iz zemlje, uglavnom mladih ljudi“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare