Foto: Zoran Lončarević

Snimanje nastavnog materijala za srednje i osnovne škole odlaže se na nedelju dana, ali nastava koja se realizuje preko Radio televizije Srbije neće biti prekinuta, jer je dovoljno materijala pripremljeno unapred, kaže za Nova.rs ministar prostvete Mladen Šarčević.

Šarčević tvrdi da pozitivni rezultati na koronavirus trojice njegovih savetnika u Ministarstvu prosvete nemaju nikakve veze sa pauzom snimanja nastavnog materijala, već da je to ranije isplanirano.

„U kritičnim smo danima pandemije i planirana je pauza od nedelju dana. Ljudi rade preko tri nedelje sa svim subotama. Namera je da ih odomrimo i poštedimo rizika“, objašnjava ministar prosvete za Nova.rs.

Ova pauza neće dovesti do prekida emitovanja nastave putem RTS-a, jer je, po njegovim rečima, dovoljno časova već snimljeno.

„Materijala ima za osnovne škole i gimnazije za dve i po nedlje, a za srednje stručno obrazovanje do pola maja“, kaže Šarčević.

Nastava na daljinu je putem Radio televizije Srbije počela je da se emituje 17. marta, nakon što je u Srbiji zbog epidemije koronavirusa uvedeno vanredno stanje, a nastava u školskim klupama prekinuta.