Foto: Printscreen/YouTube/Телевизија Храм

Sahrana umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija Jevtića održaće se u subotu, 6. marta u Manastiru Tvrdoš u Trebinju, saopštila je Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska.

„Sahrana novopredstavljenog umirovljenog Episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija, biće u subotu, 6. marta 2021. godine, na Zadušnice“, navodi se u saopštenju Eparhije.

U 8.30 počeće opelo u Sabornom hramu u Trebinju, a zatim u 10 sati liturgija ispred hrama.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pogrebna povorka će u 12 sati poći od Sabornog hrama u Trebinju ka Manastiru Tvrdoš. Najavljeno je da će povorka proći kroz glavnu kapiju porte, ulicom Desanke Maksimović, pa Zasad Poljem do Manastrira Tvrdoš.

Oko 13.30 sati vladika Atanasije će biti sahranjen na groblju Manastira Tvrdoš.

„Do dana sahrane, telo umirovljenog episkopa Atanasija biće u trebinjskom Sabornom hramu, u kojem će se, u petak, 5. marta 2021. godine, od 9.00 sati, služiti Sveta Božanstvena liturgija, uz poklonjenje vernih“, navela je Eparhija u saopštenju.

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska zamolila je sve vernike koji planiraju prisustvo na bogosluženjima i sahrani episkopa Atanasija da se strogo pridržavaju protiv pandemijskih mera, propisanih od strane nadležnih institucija.

Podsetimo, vladika Atanasije preminuo je u četvrtak od posledica koronavirusa.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare