Branko Ružić Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Smrt učenika iz Kruševca od korone je velika tragedija i iako su mnogi od nas zbog korone izgubili nekog prijatelja ili člana porodice, teško je prežaliti bilo koje dete, izjavio je danas ministar prosvete Branko Ružić.

On je prilikom radne posete Vrnjačkoj Banji, rekao da iako su prema informacijama koje Ministarstvo prosvete ima, otac i deda preminulog učenika bili zaraženi koronavirusom, on može samo da izjavi saučešće porodici i da kaže da je to tragedija.

„Ona je još jedan od važnih razloga da opet apelujemo na individualnu odgovornost i solidarnost prema svima u okruženju, bez obzira na godine i da se vakcinišemo, jer samo tako mogu da se izbegnu ovakve tragedije“, rekao je Ružić.

Govoreći o izvođenju nastave u školama u uslovima sadašnje epidemiološke situacije, on je naveo da se što se tiče prelaska na onlajn nastavu mora imati u vidu da takvu odluku može doneti isključivo Krizni štab.

„Ta odluka nije doneta, a sutra će, kao i svakog petka, tim za škole objaviti koje su to jedinice lokalne samouprave u kojima će biti kombinovani ili onlajn model u srednjim školama. Ako zdravstveni deo Kriznog štaba bude predložio da je potrebno napraviti pauzu i uvesti onlajn model u nekim ili u svim sredinama, mi ćemo se naravno saglasiti sa tim, ali to se u svakom slučaju neće, niti može odnositi na predškolske ustanove niti na učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole“ , pojasnio je ministar prosvete.

Još jednom je naglasio da je jedino rešenje za popravljanje situacije vakcinisanje, a „ne da stalno tragamo za modelima koji možda na kraju i ne daju rezultat koji želimo“.

„Jedini siguran rezultat je onaj koji možemo postići ako dođemo do procenta od oko 80 odsto vakcinisanih“, naveo je Ružić.

BONUS VIDEO: Kako izbeći korona ponor?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar