Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

"Radio-televizija Srbije priprema i sprovodi emitovanje nastave na daljinu projekta 'Moja škola' u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i to po isključivim instrukcijama ovog ministarstva u vezi sa nastavnim jedinicama, rasporedom nastave i programom emitovanja na platformama medijskog sistema Javnog servisa", saopštio je RTS povodom teksta Nova.rs.

Podsetimo, Nova.rs je pisala da je Ministarstvo prosvete tražilo da program usklade sa časovima koje će biti emitovani putem platforme RTS Planeta, a da se ispostavilo da nastavne jedinice snimane za RTS još uvek nisu poznate.

Kako piše u saopštenju RTS-a, od ministarstva prosvete „još uvek nisu stigli rasporedi nastave, po kojima bi RTS učinio dostupnim nastavne jedinice za ovu školsku godinu“.

„RTS ne određuje sadržaje nastavnih planova i programa kao ni rasporede časova/nastavnih jedinica za osnovne i srednje škole, niti samostalno određuje program emitovanja onlajn nastave.  Kao i tokom drugog polugodišta prethodne školske godine, tako i tokom ove školske godine, RTS ustupa dva svoja TV kanala za sprovođenje nastave na daljinu ‘Moja škola'“, podsećaju iz RTS.

„Nakon što raspored časova RTS dobije od ministarstva prosvete – oni su dostupni svim učenicima i nastavnicima, osim putem TV programa i na još nekoliko načina: putem interaktivne platforme RTS Planeta, internet portala RTS- a i besplatne mobilne aplikacije ‘RTS Moja škola’. RTS, kao emiter sadržaja, ne utiče na nastavni plan i program niti na raspored nastave, već postupa po instrukcijama Ministarstva prosvete – prema Nastavnom planu i programu koji to ministarstvo definiše i o tome informiše RTS.

Mesto informisanja prosvetnih radnika, kako da sprovode nastavu je njihova škola, koja je dobila sve neophodne smernice od Ministarstva, a šema emitovanja časova nalazi se, kao i ostale šeme na sajtu RTS.

RTS je još prošle sedmice obavestio javnost o planiranom programu nastave na daljinu u ovoj školskoj godini, a 31.8. je ponovljena ova informacija, kako u formi Saopštenja za javnost, tako i u našem TV programu, programu Radio Beograda i na sajtu RTS-a.

Aktuelna informacija o rasporedu nastave istaknuta je i na portalu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja„, zaključuju u RTS-u.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare